SWT tooltip shift in CombinedDomainXYPlot

A free public discussion forum for the JFreeChart class library.

SWT tooltip shift in CombinedDomainXYPlot

Postby aandrea » Tue Jan 22, 2008 12:12 pm

Hi, I am using the SWT version of JFreechart and found some problems with the tooltip position. The position of the plots is shifted along the range axis. anyone else experiencing the same problem? Any hint to solve this?

Also I had some problems with the SwtChartEditor when the chartcomposite is embedded in widgets like the wizard. The editor freezes and is unusable until the wizard is closed. I solved this by wrapping the thing inside a swt Dialog.

Is this the right place to post or is there a dedicated SWT part I couldn't find?

Thanks,
Andrea
aandrea
 
Posts: 3
Joined: Tue Jan 22, 2008 11:57 am

Postby heprom » Wed Jan 23, 2008 7:56 pm

Hi Andrea,

Yes this is the right place. Which version are you using? Some sample code would help a lot to understand the problem and hopefully fix it...

Regards,
Henry
heprom
 
Posts: 91
Joined: Sat May 27, 2006 4:25 am
Location: Paris

Postby aandrea » Sun Jan 27, 2008 11:18 am

Hi heprom,
sorry for this late reply.

I'm using version 1.0.9.
Playing a bit around I noticed that this problem occurs only on linux. I tried the same application on windows and it works properly.

The chartcomposite example in the demo should really give this problem, since I just applied that code.

I will chek again and post piece of code if I found it different.

Thanks for your reply,
Andrea
aandrea
 
Posts: 3
Joined: Tue Jan 22, 2008 11:57 am

Postby heprom » Tue Jan 29, 2008 1:17 pm

Hi Andrea,

Could you maybe post a screenshot of what's wrong? I'm developping with linux and I do not see anything abvious here. I'll have a deeper look when I get some time (pretty overbooked these days).

Henry
heprom
 
Posts: 91
Joined: Sat May 27, 2006 4:25 am
Location: Paris

Postby aandrea » Mon Feb 25, 2008 11:25 am

Hy Henry,
I finally traced the problem after a month of from time to time guessing I was gone mad, since I couldn't reproduce it.
I don't have a screenshot, but I can attach one if needed, tho I'm sure I can explain the problem now.

Following the few step you should have the problem:
- create a chart in a shell of dimension 1/5 of your screen (1/5 is just to better notice the problem)
- resize the shell to fullscreen

Now try to get a tooltip. It should be shifted along the Y-axis.

Sorry for the delay, I noticed it by chance.
Andrea
aandrea
 
Posts: 3
Joined: Tue Jan 22, 2008 11:57 am

Postby heprom » Mon Feb 25, 2008 8:56 pm

mmh, I do not see exactly what you're saying but I can tell there is a problem. Here if you move the mouse on entities fast enough so that the previous tooltip do not disappear, the old one is replaced by the new one without updating the location. In short the tooltip is misplaced.
I remember when I implemented the tool tip thing I use a slightly simpler version than the ChartPanel class, it could be related.

I'm also wondering if what you're saying could be related to bug 1778470. I've created a new bug (1901628), please post there if you've got more infos (like code to reproduce). I do not know when I'll have the time to fix this, I'm really behind the schedule these days. Hopefully I can get my hands on the 3 entity related bugs soon.

Thanks for reporting the bug.
heprom
 
Posts: 91
Joined: Sat May 27, 2006 4:25 am
Location: Paris


Return to JFreeChart - General

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Yahoo [Bot] and 7 guests

cron